ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGELENDİRME HİZMETİ
Gıda ürünlerini üreten, işleyen, tedarik eden veya dağıtan kuruluşlar, gıda
güvenliği üzerinde etkisi olan şartların kontrol edildiğinin gösterilmesine ve
yazılı hale getirilmesine giderek artan şekilde ihtiyaç duymaktadırlar. Hatta bu
durum bu kuruluşların tedarikçileri için bile önemli bir yer teşkil etmektedir.
HACCP ( Hazard Analysis Critical Control Point )’ ın açılımı kritik kontrol
noktalarında tehlike analizleri anlamına gelir. Her türlü gıdanın hammaddeden
itibaren işlenmesine, sevkıyatına ve tüketicinin önüne gelinceye kadar önemli
noktalarda kontrol ve testlerin yapılarak olası tehlikelerin fiziksel, kimyasal
ve biyolojik açılardan gözden geçirilerek daha oluşmadan önlenmesini sağlayan ve
böylece % 100 güvenilir bir gıda üretimini amaçlayan önleyici bir gıda güvenlik
sistemidir.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin kuruluşlara sağladığı en önemli avantajı güvenli gıda
üretimidir. HACCP sistemini kuruluşlarda
- ASDGMP ( İyi Üretim Uygulamaları ) kurallarına uygun olarak üretim
yapılmasını,
- HACCP Sisteminin kullanılması, teknik kaynakların, üretimin kritik
kısımlarına kanalize edilmesini,
- Hata yapılarak kazanılan tecrübeye güvenmekten ziyade potansiyel
tehlikeleri önceden belirler,
- Son ürün muayenesinin önemini azaltarak son üründen örnek almayı ve fazla
ürün kaybını azaltır,
- Laboratuar analizlerinin azaltılmasını, analiz sonuçlarının etkin şekilde
kullanılmasını ve hızlı çözümler bulunmasını sağlar,
- Kontrolun zaman, sıcaklık, görsel muayene gibi ucuz ve hızlı parametreler
ile kolayca yapılmasını sağlar,
- Her büyüklükteki gıda ile ilgili işletmelerde kolaylıkla uygulayabilir,
- Müşteri ve tüketicinin firmaya olan güvenini arttırır,
- Personelin hijyen ve sanitasyon konusunda eğitilmesini ve eğitimli
personelle çalışılmasını sağlar,
- Türk Gıda Kodeksi şartlarına uyulmasını sağlar,
- Tek yönlü hareket sağlayarak hem hijyen hem de uygun iş akış şartlarının
oluşturulmasını sağlar,
- Çalışanların proseslere daha çok hakim olmalarını ve daha kolay kontrol
etmelerini sağlar,
- İşletmenin , işletmede kullanılan ekipmanın bakımının , temizliğinin ve
yeterliliğinin uygunluğunu sağlar,
- Atıkların kontrolünü ve işletme içerisinden kontrollü bir şekilde
uzaklaştırılmasını sağlar,
- Tedarikçilerden ( Hammadde , katkı maddeleri , yardımcı malzemeleri , vb.
) temin edilmiş ürünlerinde sisteme uygun olmasını sağlayarak tedarikçiye iyi
yönde yaptırım uygulanmasını sağlar,
İşletmede kayıt ve dokümantasyonun tutulmasını sağlar,
- Ürünün hammaddeden tüketiciye gidinceye kadar ki izlenebilirliğini ve
kontrolünü sağlar,
- Tüketiciyi uyararak kendine uygun ürün tüketmesini sağlar,
- Yurt içi ve yurt dışında işletmenin prestijini arttırır,
- ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi , ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve diğer yönetim sistemleri birlikte kolaylıkla
uygulanabilirlik sağlar.
TQS den ISO 22000 :2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelendirme teklifi alabilmek için Belgelendirme Dokümanları bölümündeki Kuruluş Teklif Talep Formunu doldurarak info@tqs.com.tr adresine iletmeniz durumunda teklifimiz en kısa zamanda elinize ulaşacaktır.
<< Geri << |